Kapiteins logboek: wat een prachtige voorjaarsweek!

Eindelijk, het voorjaar is nu echt daar!

De terrassen stromen weer langzaam vol, overal schuur en klopgeluiden, motoren die worden gepoetst (en gestart) en je moet weer heel goed uitkijken dat je niet door een groep wielrenners wordt geschept.

Op de rivier de Vecht komt het ook allemaal weer tot leven. Broedende meerkoeten, baltsende futen en natuurlijk een opgefriste Tjalk NERO die klaar is om een seizoen lang  gasten uit binnen en buitenland te ontvangen.

Het voorjaar is eigenlijk de allermooiste tijd om op het water te zijn. Het is nog niet te warm, nog niet te druk en er zijn nog geen wachttijden bij bruggen en sluizen.

De komende vijf dagen komt het kwik bijna elke dag boven de 20 graden en blijft het droog.  Ideaal voor een last minute teamuitje, een borrel op de boot na een drukke dag vergaderen of om met je vrienden bij te kletsen op het water (het is bewezen dan mensen die veel tijd investeren in hun sociale contacten langer leven...)

Laten we daarom afspreken dat we elkaar snel op de NERO zien, uiteraard onder het genot van een koud drankje en hapje (het eerste rondje is voor mij !)

Groeten

Kapitein Tijs

Tijs HuetinkTjalk NERO